top of page
_MG_6921_edited.jpg

Gravstenar

petterssons.png

Petterssons Stenhuggeri är ett modernt stenhuggeri specialiserat på att tillverka gravstenar. Våra gravstenar tillverkas ur beprövade stenarter, som klarar vårt nordiska klimat. All tillverkning sker i vårt stenhuggeri i Trollhättan.

Därefter levererar och monterar vi gravstenen på kyrkogården med egna lastbilar. Alla bilder på vår hemsida och i våra broschyrer är endast till för inspiration. Alla stenar kan utformas precis efter era önskemål vad gäller storlek, form, bearbetning, dekorer och tillbehör.

logo-desktop.png

Hi Unity

EN STEN I STÅL. 

Headstone Hi är en helt ny typ av gravsten i rostfritt stål. Stålets blanka yta skapar en spegeleffekt som tar in omgivningen runt omkring. I vissa vinklar smälter gravstenen in i miljön och i andra vinklar fångar den ögats uppmärksamhet. Denna illusion av allt och inget skapar intressanta tolkningar. En känsla av lätthet, rörelse och stillhet på samma gång. Något som är. 

MED RUM FÖR MINNEN 

Gravstensmodellerna med minnesskåp öppnar upp för möjligheten att skriva ned en tanke och lämna den där. Det är befriande att lyfta ur sorgen från hjärtat för att få andrum, om så bara för en stund. Det integrerade minnesskåpet skyddar tankar, blommor, ljus och gåvor mot väder och vind. Hi Unitys sortiment finns i flera olika utföranden, både med och utan minnesskåp samt i olika färger och material. 

grf.png

 

GRF arbetar framför allt med svenska och nordiska granitsorter och många av dessa bryts i våra egna stenbrott i Sverige och Norge. De stensorter som vi använder är beprövade i vårt klimat. Din gravsten tillverkas av vår personal som har schyssta arbetsvillkor och avtal.

När du väljer GRF gör du dessutom ett bättre miljöval, då vi inte behöver bryta och frakta vår granit från andra delar av världen. En importerad gravsten från till exempel Kina, har en miljöpåverkan som är mer än 4 gånger högre, än de gravstenar som tillverkas av GRF i svensk och nordisk granit.

bottom of page