top of page
_MG_6921_edited.jpg

Kistor

Gravstenar

fredahl-logo.png

Vi har möjlighet att erbjuda kistor med stor variation vad gäller design, detaljer och färger. Nedan är en del av urvalet från vår leverantör.

 

För komplett sortiment klicka här.

Saga kista.jpg

Saga

Formpressad kista av miljövänlig biokomposit, tillverkad av hälften så många träd som
en vanlig kista. Rundade kanter ger ett mjukare intryck. Tyginredning i form av madrass, kudde och täcke med överlakansflik i vackert linne.

10 495,00 kr

natur.jpg

Natur

Den nordiska naturen med sin friska luft och sitt rena vatten berättar om ett starkt kretslopp där naturen får tid att växa. För oss symboliserar kistan Natur tidlöshet.

8395,00 kr

standard.jpg

Standard

Att hedra minnet av någon är ett viktigt uppdrag som kräver stor omsorg. Våra kistor formas därför av yrkesskickliga händer i ett noggrant hantverk som gått i arv i generationer. Detta är vår standard.

7795,00 kr

akvarell.jpg

Akvarell

Ett personligt val som tar tydlig plats och lyser starkt genom sin vackra färg.

8995,00 kr

azur.jpg

Azur

Vacker kista som för tankarna till såväl himmel som hav. Av spån- och MDF-skiva med vackra metallhandtag, gångjärn och nyckellås. Tyginredning i form av madrass, kudde och täcke med överlakansflik i bomull. Stilrena detaljinslag i täcket.

8595,00 kr

pärlstav.jpg

Pärlstav

Folierad spånkista med vacker pärlstav. Tyginredning i form av madrass, kudde och täcke med överlakansflik i bomull. Sidoklädsel av mönsterpressat pappersmaterial. Oklätt lock.

7295,00 kr

linnea.jpg

Linnea

En lite nättare och till utseendet mjukare kista. Målad med lasyrfärg och dekorerad med blomrankor på långsidor och gavlar. Skiljer sig från övriga kistor genom att den har endast fyra handtag.

8795,00 kr

enkel.jpg

Enkel

Folierad stilren kista som tillverkats i Sverige i över 40 år.

6295,00 kr

Gravstenar

Gravstenar
petterssons.png

Petterssons Stenhuggeri är ett modernt stenhuggeri specialiserat på att tillverka gravstenar. Våra gravstenar tillverkas ur beprövade stenarter, som klarar vårt nordiska klimat. All tillverkning sker i vårt stenhuggeri i Trollhättan.

Därefter levererar och monterar vi gravstenen på kyrkogården med egna lastbilar. Alla bilder på vår hemsida och i våra broschyrer är endast till för inspiration. Alla stenar kan utformas precis efter era önskemål vad gäller storlek, form, bearbetning, dekorer och tillbehör.

logo-desktop.png

Hi Unity

EN STEN I STÅL. 

Headstone Hi är en helt ny typ av gravsten i rostfritt stål. Stålets blanka yta skapar en spegeleffekt som tar in omgivningen runt omkring. I vissa vinklar smälter gravstenen in i miljön och i andra vinklar fångar den ögats uppmärksamhet. Denna illusion av allt och inget skapar intressanta tolkningar. En känsla av lätthet, rörelse och stillhet på samma gång. Något som är. 

MED RUM FÖR MINNEN 

Gravstensmodellerna med minnesskåp öppnar upp för möjligheten att skriva ned en tanke och lämna den där. Det är befriande att lyfta ur sorgen från hjärtat för att få andrum, om så bara för en stund. Det integrerade minnesskåpet skyddar tankar, blommor, ljus och gåvor mot väder och vind. Hi Unitys sortiment finns i flera olika utföranden, både med och utan minnesskåp samt i olika färger och material. 

grf.png

 

GRF arbetar framför allt med svenska och nordiska granitsorter och många av dessa bryts i våra egna stenbrott i Sverige och Norge. De stensorter som vi använder är beprövade i vårt klimat. Din gravsten tillverkas av vår personal som har schyssta arbetsvillkor och avtal.

När du väljer GRF gör du dessutom ett bättre miljöval, då vi inte behöver bryta och frakta vår granit från andra delar av världen. En importerad gravsten från till exempel Kina, har en miljöpåverkan som är mer än 4 gånger högre, än de gravstenar som tillverkas av GRF i svensk och nordisk granit.

bottom of page