_MG_6921_edited.jpg

Kistor

Gravstenar

fredahl-logo.png

Vi har möjlighet att erbjuda kistor med stor variation vad gäller design, detaljer och färger. Nedan är en del av urvalet från vår leverantör.

 

För komplett sortiment klicka här.

Saga kista.jpg

Saga

Formpressad kista av miljövänlig biokomposit, tillverkad av hälften så många träd som
en vanlig kista. Rundade kanter ger ett mjukare intryck. Tyginredning i form av madrass, kudde och täcke med överlakansflik i vackert linne.

8495,00 kr

natur.jpg

Natur

Den nordiska naturen med sin friska luft och sitt rena vatten berättar om ett starkt kretslopp där naturen får tid att växa. För oss symboliserar kistan Natur tidlöshet.

7995,00 kr

standard.jpg

Standard

Att hedra minnet av någon är ett viktigt uppdrag som kräver stor omsorg. Våra kistor formas därför av yrkesskickliga händer i ett noggrant hantverk som gått i arv i generationer. Detta är vår standard.

7295,00 kr

akvarell.jpg

Akvarell

Ett personligt val som tar tydlig plats och lyser starkt genom sin vackra färg.

8395,00 kr

azur.jpg

Azur

Vacker kista som för tankarna till såväl himmel som hav. Av spån- och MDF-skiva med vackra metallhandtag, gångjärn och nyckellås. Tyginredning i form av madrass, kudde och täcke med överlakansflik i bomull. Stilrena detaljinslag i täcket.

7995,00 kr

pärlstav.jpg

Pärlstav

Folierad spånkista med vacker pärlstav. Tyginredning i form av madrass, kudde och täcke med överlakansflik i bomull. Sidoklädsel av mönsterpressat pappersmaterial. Oklätt lock.

6995,00 kr

linnea.jpg

Linnea

En lite nättare och till utseendet mjukare kista. Målad med lasyrfärg och dekorerad med blomrankor på långsidor och gavlar. Skiljer sig från övriga kistor genom att den har endast fyra handtag.

7995,00 kr

enkel.jpg

Enkel

Folierad stilren kista som tillverkats i Sverige i över 40 år.

5695,00 kr

Gravstenar

 

Petterssons Stenhuggeri är ett modernt stenhuggeri specialiserat på att tillverka gravstenar. Våra gravstenar tillverkas ur beprövade stenarter, som klarar vårt nordiska klimat. All tillverkning sker i vårt stenhuggeri i Trollhättan.

Därefter levererar och monterar vi gravstenen på kyrkogården med egna lastbilar. Alla bilder på vår hemsida och i våra broschyrer är endast till för inspiration. Alla stenar kan utformas precis efter era önskemål vad gäller storlek, form, bearbetning, dekorer och tillbehör.

petterssons.png